Scurt istoric

   Secţia sportivă a prezentului liceu a fost înfiinţată în anul 1959 pe lângă Liceul "Mihai Eminescu" Iaşi.
    În cei 50 de ani de existenţă a constituit o sursă inepuizabilă de talente pentru sportul de performanţă din Iaşi şi loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori ale României.
    Din anul 1991 a devenit liceu independent cu sediul în cea mai frumoasă zonă a Iaşului, cartierul Copou, lângă Stadionul municipal "Emil Alexandrescu".
    Este singurul liceu vocaţional de acest gen din judeţul Iaşi.
    Are în componenţă clase pentru disciplinele sportive atletism, fotbal, handbal de la clasa a V-a până la clasa a XII-a.
    Începând cu anul şcolar 1999 – 2000 s-a înfiinţat câte o clasă mozaic pentru ciclul liceal, cu cei mai buni elevi-sportivi de la celelalte structuri sportive din municipiul Iaşi, pentru toate sporturile practicate : box, canotaj, baschet, judo, scrimă,, tir cu arcul,tenis de câmp etc.
    Pe lângă liceu funcţionează şi o secţie de club sportiv şcolar pentru atletism, canotaj, fotbal, handbal, cu un total de 14 grupe de începători şi avansaţi.

Informații

Este singurul liceu vocaţional cu profil sportiv din judeţul Iaşi şi se adresează elevilor cu vârste între 11 şi 18 ani, atât din mediul urban cât şi din cel rural, din judeţul Iaşi şi din judeţele limitrofe.
După absolvire, tinerii sportivi pot urma cu succes o formă de învăţământ superior, pot continua activitatea de performanţă la cluburile sportive de traditie din ţară şi din străinătate, au competenţele necesare inserţiei sociale, pot dezvolta cariere de succes.