Admitere clasa a V-a 2022

În conformitate cu adresa ISJ nr. 560/21.01.2022 privind aprobarea Proiectului planului de școlarizare la nivel județean pentru anul școlar 2022-2023, Liceul cu Program Sportiv Iaşi organizează concurs pentru formarea a 2 clase profil sportiv, astfel:

 • 1 clasă ATLETISM + HANDBAL
 • 1 clasă FOTBAL

  Concursul va avea loc pe data de 04 iunie 2022 (ora 900), după cum urmează:
 • ATLETISM - pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” Iași
 • HANDBAL - în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Iași
 • FOTBAL - pe terenul sintetic al Universității de Științe ale Vieții (rond Agronomie – USAMV)

  Probele și baremele de evaluare se regăsesc în anexă (click aici)

Înscrierea candidaţilor se va face la secretariatul liceului în perioada 10 aprilie – 03 iunie 2022, în intervalul orar 800-1600.

Dosarul va conține următoarele documente:

Cerere tip de înscriere (clik aici pentru a vedea documentul);

 1. Copie după certificatul de naştere a elevului;
 2. Aviz medical, cu specificația „Apt pentru efort fizic/Clinic sănătos”, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie);

Copii după cărțile de identitate ale părinților.

Informații

Este singurul liceu vocaţional cu profil sportiv din judeţul Iaşi şi se adresează elevilor cu vârste între 11 şi 18 ani, atât din mediul urban cât şi din cel rural, din judeţul Iaşi şi din judeţele limitrofe.
După absolvire, tinerii sportivi pot urma cu succes o formă de învăţământ superior, pot continua activitatea de performanţă la cluburile sportive de traditie din ţară şi din străinătate, au competenţele necesare inserţiei sociale, pot dezvolta cariere de succes.